Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques

Malabarismes de paper

Descarrega la fitxa completa

Senyores i senyors, benvinguts al circ dels malabaristes del paper.

Aquí els llibres es converteixen en quelcom inimaginable, en obres d’art meravelloses, que tot i que sovint viuen a l’ombra, quan es descobreixen fascinen els ulls que les observen.

La selecció d’obres, amb una concepció quasi escultòrica, ha estat pensada per facilitar als infants una comprensió activa del llibre com a objecte. Per això, en aquesta sessió de laboratori, l’equip d’investigadors i investigadores explora els pop-up, llibres que no són llibres, obres delicades, títols on algunes coses es mouen com per art de màgia i desplegables que arriben més enllà de l’infinit.

A través d’una lectura lúdica i d’interacció física i cognitiva amb els llibres, d’una lectura que requereix tant els sentits com la raó es procura superar l’impacte inicial i ajudar els infants a descobrir els elements que acompanyen o substitueixen les paraules i a viure amb intensitat una experiència de lectura poètica, profunda i sorprenent.

Enllaços:

Article sobre els llibres pop-up a la revista Faristol: http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/resdetall_articles.php?recordID=154

Entrada del blog Ana tarambana sobre els llibres d’artista: http://anatarambana.blogspot.com.es/2011/08/libros-de-artista-para-ninos.html

 

Deixa-hi el teu comentari