Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques
L'Olívia, la Miffy i un dels monstres d'en Max

Somiari: Jornades d’Àlbum Il·lustrat (2010-2011)

Aquestes Jornades (http://somiari.wordpress.com/) estaven dedicades a debatre noves propostes i experiències generades per diferents agents al voltant de l’àlbum il·lustrat, patrimoni de la literatura infantil, juvenil i d’adults.

Durant els cursos 2010 i 2011 un equip de professionals i entitats, impulsat i coordinat pel Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona, vam treballar per fer-les possibles i formar-ne part va ser un honor.

L’equip que formàvem el César, la Carme, la Glòria, la Marta i la Sílvia, l’Iris, la Mireia i jo mateixa, amb el lideratge de la Nati, no crec que les oblidem mai. Ens ho vam passar molt bé preparant-les i al final la feina feta va donar els seus resultats.

Però d’on venien? Feia 10 anys, la Nati i la Glòria havien assistit a les Jornadas de Animación a la Lectura de Arenas de San Pedro (Àvila). Des de llavors que imaginaven una trobada semblant.

Somiari, que porta aquest títol en honor i homenatge a l’obra Soñario d’un dels convidats d’honor de la primera edició, Javier Sáez Castán, va néixer com una trobada amb continguts i convidats interessants però alhora casolana i propera.

Tot i que només se n’arribessin a celebrar dues edicions, emociona sentir encara com molts recorden l’espai de debat creatiu, dinàmic i participatiu que, durant tres dies, ens portava a explorar nous camins d’interpretació de l’àlbum. 

Veure altres entrades relacionades

Deixa-hi el teu comentari