Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques
Presentació de grup d'una activitat del curs.

Ideatori per a l’àrea infantil de la biblioteca (05/2013)

Un any després de realitzar el curs “A l’altra banda del mirall: una nova mirada a l’àrea infantil”, el Consell Insular de Mallorca es va posar en contacte amb Glòria Gorchs per organitzar un curs semblant per als bibliotecaris de l’illa.

Per qüestions pressupostàries i de disponibilitat, no podíem anar-hi les tres, així que finalment hi vaig anar jo amb la responsabilitat de conduir tota sola una formació que havíem construït entre tres.

És obvi que jo no sóc la Glòria ni la Nati, així que vaig invertir força hores a reelaborar el curs per poder-lo impartir sola. Vaig buscar estratègies per fer-lo encara més participatiu i evitar estones llargues de discurs teòric.

Sempre és important que el coneixement es construeixi col·lectivament, però encara ho és més quan, en comptes de disposar de 3 sessions de 4 hores, tens un dia sencer de curs (8 hores) i 4 hores més l’endemà al matí. En aquest sentit, em van ser de gran ajuda les dinàmiques que usa la pedagogia 3000  i que van sorgir d’una conversa amb la meva mare, mestra, en formació i en transformació constant i pou de saviesa.

Tot i que, un cop acabat, vaig fer algun canvi en l’ordre dels continguts i les dinàmiques, he de ser honesta i dir que aquest és un curs del qual em sento molt satisfeta. Crec que ens vam reunir gent molt apassionada de la nostra feina personal i que ens vam implicar tots i totes per tal que una part d’allò que somien fos possible; tothom va donar el cent per cent de si mateix i la suma en conjunt va fer-ho tot molt fàcil!

Deixa-hi el teu comentari