Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques
Images de la sala infantil de la Children's Library de Queens

A l’altra banda del mirall: una nova mirada a l’àrea infantil (03/2012)

Amb Glòria Gochs i Nati Calvo, mestres i companyes del meu viatge professional, el març del 2012 vam donar forma a un curs que ens havia encarregat el COBDC i que tenia com a objectius:

  • Reflexionar sobre la situació actual de les àrees infantils.
  • Reflexionar sobre l’especialització del responsable i el personal de les àrees infantils.
  • Generar idees per anar més enllà.
  • Facilitar la construcció d’un ideari per a cada àrea infantil, que doni coherència a totes les decisions.

La primera sorpresa va ser veure entre els assistents companys/es que eren referents per a nosaltres i que havíem anat seguint des de feia temps. Com podíem aconseguir que el curs signifiqués una aportació als assistents i permetés reflexions noves que ajudessin a avançar?

Doncs sense oblidar els documents teòrics que defineixen el marc general de l’àrea infantil de biblioteca pública, vam apostar per proposar activitats de debat, recollir experiències d’interès i presentar bibliografia i materials inspiradors que permetessin generar idees d’una manera col·lectiva.

Això ens va portar a trencar amb la manera d’accedir a la sala del curs, a muntar “paradetes” de materials i racons que canviaven l’espai habitual, però sobretot a jugar i recordar el potencial immens d’aquestes petites biblioteques que habiten dins de les biblioteques i que són les àrees infantils

Deixa-hi el teu comentari