Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques
Dues persones intercanvien preguntes i respostes sobre la seva experiència com a lectors

Formació de famílies i voluntaris del programa LECXIT (10/2011-)

La col·laboració en el programa LECXIT (Lectura per a l’èxit educatiu) de la Fundació Jaume Bofill és per a mi tot un honor.

La vinculació amb el projecte es va iniciar el curs 2011-12 amb unes sessions de reflexió amb les famílies dels infants que participaven al programa.

A partir del curs 2012-13, a aquestes sessions s’hi va sumar prop d’una vintena de sessions de formació anuals per al voluntariat, juntament amb Maribel de la Cerda.

Tot i que el plantejament, els continguts i la durada d’aquestes dues modalitats de formació són diferents, comparteixen la voluntat de construir coneixement col·lectivament i un mateix inici i un mateix final, marcats per la lectura del meu llibre preferit i les transparències de Bruno Munari Piu e Meno. Després, cadascuna de les sessions té els seus propis jocs, les seves dinàmiques i la màgia d’esdevenir diferent cada dia.

Si hagués de resumir la meva experiència en una frase diria que aquestes sessions m’han fet créixer molt com a docent. Però a banda m’ho han fet passar molt, molt bé!

Des d’aquí vull agrair la confiança que m’ha fet tot l’equip del programa i molt especialment Àlex Cosials, el coordinador tècnic, un bon mestre, amic i company de professió. Poder aportar el meu granet de sorra a un projecte tan bonic com el LECXIT és un regal.

Veure altres entrades relacionades

 • Projectes realitzats

  Classificadors de voluntaris del programa.

  Formació per al programa Voluntariat Educatiu per a la Lectura, de l’IMEB (2012-)

  02 . 01 . 2013
  El curs 2012-13 es va dur a terme al barri de l’Eixample la prova pilot d’aquest programa que s’ha anat estenent progressivament a altres zones de la ciutat. La implicació social és, com en el LECXIT, la clau per facilitar als infants l’adquisició de la competència lectora i el gust per llegir. Els dos programes […]
 • Cursos i xerrades

  Mare i fill llegint

  Et regalo la lectura [Xerrada]

  03 . 01 . 2013
  Aquesta xerrada d’una hora i mitja està pensada per a famílies d’infants de 3 a 12 anys i es planteja com un espai per compartir reflexions i propostes que ajudin pares i fills a aprofitar les oportunitats que ofereixen la vivència i l’aprenentatge de la lectura. Socialment, la lectura està ben vista i es considera […]
 • Projectes realitzats

  Un grup d'infants i adults escolten a la Creativitatta abans d'entrar a la sala dels Laboratoris de lectura.

  Els Laboratoris de lectura de la Creativitatta (2012-)

  02 . 01 . 2013
  He estat temps treballant de narradora i de bibliotecària alhora. En tot moment, però, sentia que faltava  alguna proposta complementària que, mantenint la narració en el seu si, fos capaç d’aconseguir més activitat després de l’activitat, implicar i formar les famílies, crear una relació de confiança entre la biblioteca i els usuaris, etc. A banda […]

Deixa-hi el teu comentari