Marta Roig
Lectura, infància i biblioteques
Portada del número 1 de la revista Piu-Piu

Reflexions sobre la lectura a la revista Piu-Piu (2010-)

Piu-Piu és la primera revista en català per a infants de 0 a 5 anys.  El meu repte és oferir a les famílies recomanacions per gaudir de la lectura amb els seus fills, vinculades al tema protagonista de cada número.

Recordo que estava coordinant el Nascuts per Llegir quan em vaig veure per primera vegada amb la Montse Ginesta per parlar-ne. Des de Publicacions de l’Abadia de Montserrat volien saber si com a projecte ens semblava que era una revista que podia tenir lectors i quin tipus de contribució podia assumir en el projecte.

En aquells moments el Nascuts tenia un butlletí amb uns 3.000 subscriptors, però que llegien unes 4.500 famílies, 14.000 famílies participants al programa i més de 40 biblioteques i CAP implicats. A més a més, estàvem veient com les famílies amb infants de 0 a 3 anys es movien cada dia més i escrivien dia rere dia demanant propostes, serveis, activitats. Així que no teníem cap dubte que hi havia lectors potencials.

A més de prestar-hi assessorament inicial i donar a conèixer la revista, jo em vaig comprometre a treballar part dels continguts del dossier per a pares i mares que havia d’incloure la revista.

Activitats com aquesta o la preparació de cursos són grans oportunitats per reflexionar i posar en ordre conceptes, idees llegides i experiències que altrament s’acumularien com un garbuix. Però els cursos o les pàgines d’aquest dossier de famílies, igual que aquest blog, també són un espai magnífic des d’on compartir allò que hem rebut i acollit al llarg de la nostra trajectòria, des d’on retornar tot allò que d’altres ens han donat. 

Podeu subscriure-us-hi i trobar més informació aquí.

Veure altres entrades relacionades

 • Projectes realitzats

  Els tres protagonistes del protal de les biblioteques de la Diputació de Barcelona Gènius apareixen al mig d'una platja

  Espai per a Mares i Pares al Gènius (09/2011-03/2012)

  02 . 01 . 2013
  El Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona va estrenar el maig de 2012 el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals que gestiona. El Gènius (http://genius.diba.cat/) s’adreça a la població infantil entre 6 i 12 anys, i també inclou un espai per a dues comunitats més, la de mares i pares […]
 • Projectes realitzats

  Famílies amb nadons llegint al mirador del CCCB, presidit per un gran ós

  Món llibre (2010-)

  02 . 01 . 2013
  La festa de la lectura per a nens i nenes que organitza l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2004 ja és un clàssic de les setmanes prèvies a Sant Jordi. Durant dos dies, els espais del CCCB i el MACBA són inundats pels llibres i un munt d’activitats. Milers de famílies s’hi acosten amb set […]
 • Projectes realitzats

  Lletres vermelles amb potes, sobre fons taronja

  Nascuts per Llegir (08/2008-05/2011)

  02 . 01 . 2013
  Nascuts per Llegir (NPL) és un programa que promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys, tot creant experiències emotives i positives vinculades al llibre i convertint-lo en una eina de comunicació entre pares i fills. Per aconseguir-ho, hi implica les famílies, els bibliotecaris i els professionals de la salut […]

Deixa-hi el teu comentari